RSS RSS

At få det bedste ud af spinning og en ny Rivette på vej.

By Signe, 22. februar 2011 22:21

Jeg har stort set ikke haft en mountainbike hele vinteren, og det har jeg sådan set heller ikke manglet, crosscyklen har fint dækket mit behov. Men nu forlyder det, at de nye Rivetter er på trapperne. Overvejer at køre fully i år, men har ikke bestemt mig. Jeg er jo over 30 år, så det ER tilladt ;) Under alle omstændigheder betyder ny cykel og kommende forår, at motivation og kampgejst vil blomstre snart.

Denne vinter har motivationen i svær grad manglet, jeg orker simpelthen ikke at være på landevejen mange timer, når det er så koldt. Da jeg overvejede, hvorledes min alternative vintertræning skulle forløbe, besluttede jeg ikke at køre hometrainer i år, jeg ville i fitnesscenter. Grunden til dette valg er, at mit behov for at se andre mennesker ikke bliver dækket nok ved at sidde herhjemme. En arbejdsdag på kontoret efterfulgt af to timers hometrainer i eget hjem, det er livet simpelthen for kort til. Så er det noget sjovere at iagttage diverse mærkværdige cykelindstillinger og engang imellem være heldig at ramme en spinninginstruktør med tålelig musiksmag, uden høreskade ;)

Hvordan udnytter jeg så de hersens spinningstimer?

Jeg har et par tips, der virker for mig:

1. Motivation i form af et eller andet spiseligt mellem timerne, hvis flere køres i træk.

2. Kør det der virker fornuftigt på dig. Sidder du i en god rytme, og føler at det her føles godt (hårdt og givende), så fyr den af der. Man behøver ikke følge de andres intervaller. Jeg synes i den forbindelse, det er god stil at sætte sig bagerst i salen, hvis man ved, man vil køre sin egen dagsorden. Har du et træningsprogram med pulszone intervaller, kan det jo fint køres bagerst i salen uden at genere nogen.

3. De der stående intervaller med høj kadence.. hvorfor?? Jeg kører dem aldrig, forstår simpelthen ikke konceptet. Sæt dig ned og giv den gas i stedet.

4. Leg. Bliver det lidt kedeligt efter 1. time? Så leg med lidt tekniktræning. Klik ud af den ene pedal og kør dig træt med et ben. Skift imellem benene. Hvilket er stærkest? Mit højre er klart mit bedste ben :) Øv dig i at træde rundt, det bliver meget tydeligt ved kørsel med et ben, om man har styr på teknikken. Jeg ved godt, det ser dumt ud, men det er fuldstændig lige meget i et lokale fyldt med svedige mennesker i grim lycra.

Jeg har ikke fået nær nok timer i tøjet, men jeg tror, jeg har holdt grundformen nogenlunde ved lige og vægten stabil – om end tre kg plus i forhold til kampvægt, men det er ok. Der er ikke lagt op til den super ambitiøse sæson i 2011, arbejdet fylder mere og mere, men I kommer helt sikkert til at se mig til løb derude i det danske land, og hvis ikke der er så meget fart i benene, kan I måske nå at se mig smile, når jeg kører forbi ;)

One Response to “At få det bedste ud af spinning og en ny Rivette på vej.”

  1. Hans-Henrik siger:

    … og jeg glæder mig til at være der for at presse lidt ekstra fart i benene. Du slipper ikke :-)

    Vi ses på landevejen OG i skoven.

    /HH

Skriv en kommentar

Persephone Theme by Themocracy