RSS RSS

Tænk…

By Signe, 15. oktober 2013 14:18

Det er nu over et år siden, jeg skrev mit sidste indlæg herinde.

I et aktivt liv er der naturligvis sket en masse, og kommunikationen ud i verden har flyttet sig til andre platforme end hjemmesider. Jeg burde nok afvikle siden her, og så alligevel… for tænk nu hvis jeg pludselig blev overfaldet af skrive- iver igen. Nej, jeg er ikke helt klar til at afvikle siden, men bærer hellere skammen over års tavshed.

Hvad er der sket siden sidst?

Først og fremmest blev Søren og jeg forældre til Felix d. 31.03.13. Han er skyld i afbrudt søvn og en hel del glæde.

Jeg er stoppet med at køre på eliteplan, men ikke stoppet med at cykle. Jeg udnytter enhver anledning til en tur på raceren eller mountainbiken, og sniger mig gerne til at hjælpe til med pigetræningen i ÅMK. Jeg elsker trænerrollen og har en glæde ved cykling og en hel del erfaringer, jeg gerne vil give videre. Det er så dejligt at se, hvordan pigerne tager sporten til sig, så det bliver deres egen. Det gør mig glad helt ind i sjælen, når de taler om bremseskiver, gearing, løbserfaring, taktik og buksefedt, når vi samles på toppen af bakkerne.

Selv har jeg deltaget i et enkelt løb siden sidst, nemlig DGI´s landstævne løb afholdt i Sønder Plantage i Varde. Sporet i Sønder Plantage er rigtig lækkert. Der er virkelig arbejdet meget med det, og der er sket utrolig meget med ruten, siden jeg kørte den første gang i 2008.

Ikke bare i Varde, men overalt i landet ser man pt. gode kræfter arbejde, og sporbygningslaug skyde frem. Engagement og initiativ er fremherskende, sporten er i den grad i fremgang. Mountainbikere fylder efterhånden meget derude i de danske skove, hvor de skal dele pladsen med stavgængere, hesteryttere, børnefamilier, svampesamlere, jægere og andet godtfolk. Det er heldigvis mit indtryk, at der i stadigt højere grad bliver taget hensyn de forskellige brugergrupper i mellem, den gode tone i skoven er fremherskende, og “racerbøllerne”, der kører uautoriserede spor, er i klart mindretal. Måske bunder det i en større og større grad af selvjustits inden for mountainbikemiljøet, fordi rytterne er blevet bevidste om, at deres fremtidige færden i offentlige såvel som private skove er helt afhængig af, at de opretholder et godt ry blandt skovenes øvrige brugere. Der er mange forskellige interesser i spil, når det gælder færdslen i de danske skove, og en lykkelig samfærdsel uden enkelte sammenstød er nok utopi, men gensidig forståelse, hensyn og et smil så er vi på rette kurs.

Når det gælder arbejde, så har jeg brugt rigtig meget tid i Vestjylland. Jeg gik på barsel midt i marts, men afbrød barslen i juli og august for at være med, når sommergæsterne for alvor indtager Vestkysten. Juli og august er den absolutte højsæson, i disse måneder syder og bobler det af liv og glade ferierende mennesker. Sommeransatte og frivillige vikingeinteresserede skaber den her helt specielle stemning, der er på Bork Vikingehavn, og i midten af august afholdes det store årlige vikingemarked. I kan nok forstå, det ikke kunne gå an, at jeg travede rundt i Århus med en barnevogn og en latte, mens alt dette gik for sig – nej jeg måtte selvfølgelig have en finger med i spillet. Jeg har, på godt og ondt, svært ved at slippe noget, når jeg først er involveret.

Jeg er nu igen på barsel frem til februar 2014, men har stadig ikke sluppet Ringkøbing-Skjern Museum helt. Jeg har nu én ugentlig arbejdsdag, så jeg kan holde mig orienteret om alle de spændende projekter, der er gang i. Blandt andet har Midtjysk Turisme et seminarforløb med fokus på samarbejder og tværgående projekter i forbindelse med Rethink 2017. Her skal Ringkøbing-Skjern Museum og Bork Vikingehavn naturligvis være repræsenteret, for vi må ikke glemme, at regionen går fra kyst til kyst. Det er der både stort potentiale og udfordringer i.

Er der noget, jeg trives med, så er det projekter med den helt rigtige kombination af stort potentiale og udfordringer, lidt ligesom livet generelt :-) .

One Response to “Tænk…”

  1. Hans-Henrik siger:

    Jeg vil gøre alt for at få dig motioneret på landevejen. Gerne mere i 2014 end 2013…. :-)

Skriv en kommentar

Persephone Theme by Themocracy