RSS RSS

Status mountainbikesæsonen 2011

By Signe, 20. september 2011 18:37

I weekenden blev sidste afdeling af Apfoss Ligaen kørt i Geels Skov på Sjælland. Det var for mit vedkommende også sæsonens sidste mountainbikeløb.

Jeg erhvervede førertrøjen ved den tredje afdeling af ligaen, der blev kørt i Ålborg, og selvom jeg hverken havde hovede eller ben med mig i søndags, og gav nok sæsonens dårligste præstation, fik jeg med en femteplads nok point til at vinde Apfoss Ligaen 2011. Apfoss Ligaen er Mountainbikesportens svar på fodboldens Superliga. Det var stort, ikke mindst fordi jeg i 2009 vandt samme liga, og næppe havde regnet med jeg skulle opleve det igen.

Ruterne i årets Apfoss Liga har været rigtig gode og afvekslende. Der har været flere point at hente til UCI´s rangliste, da der både har været Cat. I, II og III løb blandt ligaløbene. Det er virkelig fantastisk for sporten i Danmark, at de løb kan trække det øvrige Nordens eliteryttere til. Det giver også et spændende felt til start, og gør resultatlisterne mindre forudsigelige.

I mål

Apfoss Varde
Mudderhelvede til DM i Silkeborg
Apfoss Kolding I 2009 hed ligaen Shimano Liga og mit erklærede mål var dengang at køre i top tre herhjemme, det var en fantastisk sæson, hvor jeg lagde en stor indsats i træningen vandt ligaen og sølv til DM og NM.

I år havde jeg på grund af fuldtidsarbejde og meget transporttid i hverdagen, som mit eneste mål at gøre mig gældende i top fem.

Med en sølvmedalje til Nordisk Mesterskab, vinder af alle afdelinger i den jyske damecup, og samlet vinder med fine top femplaceringer i Apfoss Ligaen er det gået over al forventning. Jeg er altså ovenud tilfreds med resultaterne og pavestolt.

Når det er sagt, så savner jeg den følelse, det giver at være 100% forberedt, at træne struktureret frem i mod et mål. At mærke formen blive bedre og bedre og følelsen af at peake på de rigtige tidspunkter. Jeg har kunne mærke manglen på struktureret træning i år, hvilket til tider har været frustrerende. Selvom mine resultater har været i top og over al forventning, så har mine præstationer igennem sæsonen været svingende. Jeg ved, hvad der er muligt, men har bare ikke tiden til at gøre den indsats, der skal til for at blive rigtig god. Jeg har kunne mærke, jeg manglede det der ekstra -skarpheden og killerinstinktet. Faktum er, at fokus har været på mit civile arbejde og ikke på cykling. Jeg vidste, det var betingelserne, da jeg gik ind i den her sæson, men det har været svært at acceptere indimellem at føle sig som en pensioneret, forpustet cirkushest.

Det var ikke kun mig, der fik en sejr med hjem i søndags. Anna Madsen fra samme klub (Århus Mountainbikeklub) vandt U16 pigeklassen og har virkelig imponeret igennem hele sæsonen med fokus, engagement og vilje. Hun kan komme rigtig langt med sporten, hvis hun vil. Ja, jeg vil gå så langt som til at sige, at hun med hendes indstilling, kan komme rigtig langt med stort set alt – hvis hun vil. Stort tillykke og dyb respekt.

Tak til Torben og Peter fra To:Kind for opbakning og for at stille en Rivette F8 med Sram xo til rådighed, den har kørt upåklageligt og er virkelig en lækker cykel!

I morgen tager jeg til København for at se VM enkeltstart og derefter videre på en lille ferie til Madrid. Hovedet skal have lov til at slappe af, inden hverdagen og endnu en sæson står for døren. D. 1 oktober er sæsonens første cykelcrossløb, og jeg glæder mig meget til at se, hvad min anden sæson indenfor den disciplin kan føre med sig. Min form er bedre i år end sidste år, hvor jeg startede direkte efter en to måneder lang skadespause, og jeg føler mig godt tilpas på min Specialized CruX. Desværre vokser træerne ikke ind i himlen, for teknikken skal der stadig arbejdes rigtig meget på…

Vi ses derude i cykellandskabet.

Skriv en kommentar

Persephone Theme by Themocracy