RSS RSS

26″ VS 29″

By Signe, 13. april 2012 14:36

Den helt store 29″ dille har spredt sig i cykelmiljøet. Kigger man på cyklerne, der stilles op på, i de danske mountainbikeløb er langt størstedelen af cyklerne nu 29″.

En 29″ er også klart mere behagelig at køre på end en hardtail 26″, den tilgiver mange tekniske fejl, giver et rigtig godt flow, og når der først er fart i de store hjul, så ruller og ruller og ruller de! Man kan beskrive følelsen af at køre på en 29″ som en mellemting mellem en hardtail og en fully.

På trods af at 29″ dillen raser, har jeg købt en 26″ (Cannondale Scalpel 2). Jeg var faktisk meget i tvivl om, hvilken cykel jeg skulle have. Da jeg er en forholdsvis lille og let rytter, der primært skal bruge cyklen herhjemme på snørklet singletrack med mange små stigninger (og dermed accelerationer) og godt kan lide at køre på sporene i Rold og Varde, der kan være hårde for ryggen, vurderede jeg, at en 26″ fully opfylder mine behov bedst. Skulle jeg have haft en hardtail, var valget faldet på en 29″

Pt. har jeg fokus på det organisatoriske arbejde i Århus Mountainbikeklub, hvor jeg arbejder for at udvide træningen for vores pigegruppe, samt dygtiggøre mig i fundraising til kommende projekter. Der kommer til at ske en masse spændende i 2012 :)

Forårsskoven er skøn lige nu, så jeg håber, vi ses på sporet!

ScalpelScalpel i skoven

4 Responses to “26″ VS 29″”

 1. Jimmy Alrø siger:

  Hej Signe.
  Vi savnede dig til Sram liga løbet i Kolding i går. Det var et rigtig godt løb, vejret var med os o.s.v. Ses vi til kvinde cuppen i Kolding 6 Juni ?

 2. Peter Nørregaard Rasmussen siger:

  Hej Signe

  Super blog du har her og tillykke med din Scalpel 2, det er en fed cykel!
  Mht. 26″ vs 29″ så har jeg for et par måneder siden udskiftet min Scalpel 26″ med en Scalpel 29″. Jeg var super glad for min 26″, men Scalpel 29″ køre godt nok stærkt, selv på tekniske spor i Rold skov. Jeg er heller ikke den største og tungeste rytter, men det synes jeg bestemt ikke er nogen hindring for at køre 29″.

  /Peter

 3. Signe siger:

  Hej Jimmy, dejligt at være savnet! :-)

  Jeg dukker nok op i 2013, og glæder mig til Koldings vilde bakker!

 4. Signe siger:

  Hej Peter
  Jeg kender en del, der ikke ville bytte deres 29″ for noget i verden, det er nok meget en smagssag, og kommer an på rytterens evner og temperament. Indtil videre holder jeg fast i hardtail i 29″, fullsuspension i 29″, men hey hvem ved, måske skifter jeg mening og kørestil, næste gang jeg prøver en fed 29″ fully :-)

Skriv en kommentar

Persephone Theme by Themocracy