RSS RSS

Samlet sejr i Jyske Hjul 2011

By Signe, 27. august 2011 18:47

I 2010 tog fire piger fra Århus 1900 initiativet til at lave en mtb cup kun for kvinder. Ideen var at lave motionsløb, hvor der var plads til alle. Ruterne skulle kunne køres af selv helt nystartede mountainbikere. Det blev en stor succes, flere end 100 forskellige kvinder har kørt cuppen i 2011. Alle aldre og niveauer er repræsenteret.

Stemningen er hyggelig og venskabelig, selvom der såmænd også bliver kørt benhård konkurrence, og alle har et par stykker, de gerne vil køre fra :) Efter løbet serverer pigerne kage og frugt, og snakken går blandt deltagere, hjælpere og tilskuere. Der bliver kigget på cykler og gear og udvekslet erfaringer.

Jeg kom selv sent i gang med konkurrencesport, og kan sagtens huske den overvindelse det var at køre med nummer på første gang. Jeg håber de trygge og hyggelige omgivelser Jyske Hjul cuppen giver, har tændt lysten til at konkurrere og inspireret nogle af kvinderne til at melde sig til flere løb, for jeg har set masser af talent og fightervilje derude på sporene til cuppens fire afdelinger.
Danmark er spækfyldt med seje mountainbiketøser og pigerne fra Jyske Hjul skal have stor tak for deres engagement, initiativ og vilje til at skabe rammerne til at samle dem.

DSC05016(1)DSC_3958

Personligt har jeg nydt at køre alle afdelinger, og jeg har bestemt fået lov til at kæmpe for sejrene. Ikke mindst min klubkammerat Anna har hængt godt fast i mit baghjul. Søstrene Kronborg gav heller ikke ved dørene i Ålborg, så det blev til en spændende dyst. Til den sidste afdeling i Århus måtte jeg også arbejde for at hægte Marie Louise fra 1900 mtb af. Men det blev til sikre sejre i alle fire afdelinger og dermed også en samlet sejr. Anna Madsen var desværre blevet syg, men Vibeke, også fra ÅMK, tog den samlede andenplads. Godt kørt og stort tillykke til hende :)

I morgen er der Nordisk Mesterskab i Lundby bakker ved Ålborg. Det er en noget anderledes og krævende rute end den i dag, og deltagerne tæller de bedste ryttere fra Norge, Sverige og Danmark, så jeg håber, der er lidt skud tilbage i benene, og at Anna er blevet rask nok til at køre.

Velkommen i mål DSC_3872

Skriv en kommentar

Persephone Theme by Themocracy