RSS RSS

Nordisk Mesterskab 2011

By Signe, 31. august 2011 08:37

Søndag blev der afholdt Nordisk Mesterskab i Lundby Krat, det var også Apfoss liga # 4. Der var flere, for mig, ukendte nordiske navne på startlisten, så intet var givet på forhånd. Der var selvfølgelig også en hel del af “the usual suspects” blandt andre min gamle klubkammerat Line Lind, der nu kører for Cycling Nord. Vi fik lige en lille sludder inden start

www.mbaek.dk

Da jeg havde kørt ÅMK´s marathon weekenden før og finalen i Jyske Hjul dagen før, vidste jeg benene ikke var helt friske. Jeg var dog klar på at køre løb, selvom jeg ikke turde drømme om en top tre.

Det havde regnet en del op til løbet, og terrænet i Lundby Krat kan være udfordrende nok selv uden glatte op- og nedkørsler. Heldigvis viste det sig, at ruten ikke var alt for fedtet. Et par opkørsler valgte jeg at løbe, da jeg var bange for at spilde tid ved ukontrolleret afstigning af cyklen. Jeg havde nok frygtet en rute a la DM i Silkeborg, men det var uden grund. Ruten var udfordrende, men absolut forcerbar.

Andreas Gudum Pumpehusefoto

Da starten gik, kom jeg igen lidt dårligt afsted. De dårlige starter har været gennemgående for denne sæson. Men jeg fik mig kørt op i 2. position allerede på startloopet. Foran mig var stærke svenske Åsa Erlandsson stukket af og lagde hurtigt afstand til resten af feltet. Bag mig havde jeg norske Ingrid Sofie Bøe Jacobsen.

Der blev kæmpet på alle de fem runder, vi skulle køre. Hver gang jeg havde lavet hul til Ingrid, kom hun op igen. Det var et rigtig spændende løb, ikke mindst for tilskuerne. Rundstrækningen kom forbi mål tre gange, så man kunne følge med i slagets gang fra sidelinien. Hver gang Ingrid kom op, så jeg kunne se hende, rykkede jeg aggressivt frem. Heldigvis kunne jeg holde hende bag mig.

Det var en træt, men meget meget glad Signe, der kunne køre i mål som nr. to og derved for anden gang tage sølv ved Nordisk Mesterskab.
www.mbaek.dk.2jpg

Andenpladsen gav mig også førertrøjen i Apfoss Ligaen, og på trods af at jeg har fået kørt en del løb denne sommer, så var det mere, end jeg havde regnet med at opnå i år, endnu en grund til store smil hos mig :)

Om 14 dage er der DM i marathon distancen, og ugen efter er der Apfoss Liga # 5. Her slutter min mountainbikesæson egentlig, men sidst på efteråret afholder Varde Cykelklub deres Invita Blåbjerg løb, der er et must, da Varde uden tvivl er Danmarks bedste løbsarrangører.

Når mountainbikesæsonen slutter, starter cykelcross op. Det bliver mit andet år med cykelcross, og jeg håber, jeg kan holde gejsten for træningen vinteren over, så jeg kan gøre mig gældende til DM i januar.

Skriv en kommentar

Persephone Theme by Themocracy